Entrevista: Copa Cor de Catalunya de Canicross, una nova lliga solidària al centre de Catalunya

Aquesta temporada tenim una nova copa amb la que podrem gaudir de l’esport amb els nostres peluts.
És la Copa Cor de Catalunya de Canicross

Copa Canicross Cor de Catalunya

Copa Canicross Cor de Catalunya

Per tal de conèixer millor el projecte, em tingut la sort de poder preguntar directament als creadors de la Copa Cor de Catalunya, a continuació podeu veure la petita entrevista que els hi hem fet i així coneixeu millor tots els detalls.
Els organitzadors de la Copa Cor de Catalunya en són la Walia Caler, la Núria Gubianas i en Ferran Aixalà. Tres enamorats del canicross i sobretot molt implicats en el teixit associatiu animal.

Podeu descriure el projecte?

La Copa Cor de Catalunya de Canicross es un projecte que pretén unificar proves que es realitzen a la Catalunya Central, a la vegada que es vol donar a conneixer aquest esport i el territori. I ajudar-nos els uns als altres.

Com us va sorgir la idea?

Realment va sorgir un dia bromejant entre la Núria Gubianas i una servidora, fent broma ens vem anar emocionant fins que va començar a sorgir un concepte cada vegada més nítid i que vem comentar amb el Ferran Aixala (de Galgos 112) i al que també li va agradar la idea d’un campionat al Cor de Catalunya.

A la vegada volem difondre aquest esport i conscienciar la gent sobre la importància de col·laborar amb les associacions animalistes que tanta bona feina fan.

Hi haurà una classificació conjunta?

Si que hi haurà una classificació conjunta, on al final del campionat es repartiran premis als 3 primers classificats masculins i femenins de cada categoria, a la vegada dels premis que rebran els guanyadors de cada cursa en si.
Les categories que formaran part del Campionat seran les següents:

  • Juvenil, que arribarà fins a 17 anys.
  • Sènior, de 18 a 39.
  • Veterà, de 40 cap amunt.

En cas de menys de 5 participants en alguna categoria, passaràn a formar part de la següent

Com funcionarà la puntuació de la Copa?

En la Copa puntuaran 4 de les 5 curses. I aniran de 10 punts pel primer classificat, fins a 1 punt pel 10è classificat, això en cada categoria.
Respecte a l’any de naixement, és tindrà en compte l’edat de la persona al moment de participar a la primera prova del campionat i es mantindrà en la mateixa categoria durant tota la Copa.

Quines curses inclou la Copa Cor de Catalunya de Canicross?

I estem mirant de fer una prova més. Que cauria per principis de març.

Formaran part del calendari de la lliga catalana?

Cap d’elles formarà part de la Lliga catalana, són proves de caire solidari i popular. De fet totes les proves tindran una caminada també, perquè els que no puguin córrer i volen participar puguin fer-ho.

Expliqueu-nos millor el caràcter solidari de la Copa Cor de Catalunya de Canicross?

Si totes les proves tenen caràcter solidari:

  • CaminADE, com diu els seu nom és en benefici d’ADE que es una protectora que acull i dóna llar a cavalls i molts altres animals que ho necessitin. L’associació de Defensa dels Èquids (ADE) està a Fonollosa.
  • La Cursa dels Llebrers es per l’associació Galgos 112, que busca noves famílies a galgos i podencs abandonats, maltractats, etc.
  • 2 Turons es benèfica amb l’associació AGRUPEM per afectats d’esclerosi múltiple.
  • Serra de l’Obaga Fosca, recollirà diners per l’Aixopluc, una protectora de gossos i gats de Manresa.
  • I l’ultima prova que intentarem que formi part d’aquest campionat, recollirà diners per un altre associació protectora de Manresa, els Quissos.

Des de Canicross.cat volem agraïr a la Walia, la Núria i en Ferran aquesta bona acollida i desitgem que aquesta Copa Cor de Catalunya de Canicross tingui una gran afluència, com sempre des del respecte als gossos i participants.

 

       

About The Author

Fotos a Flickr

 
  • Une photo sur Flickr
Flickr Badges Widget

Sobre Canicross.cat

 
Canicross.cat és el portal on trobaràs la informació necessaria per a practicar Canicròs i el Múixing. Política de Cookies
Política de Privacitat
Contacte